Šesta pobjeda zaredom

Velež nastavlja seriju, burno u Kaknju

Velež na prvom mjestu ima 36 bodova uz fenomenalnu gol razliku 42:9.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2018. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jesenji prvak Velež i dalje ima sedam bodova prednosti u odnosu na jedinog preostalog konkurenta u borbi za prvo mjesto sarajevski Olimpik. Svoju uspješnu seriju Velež je očekivano nastavio protiv visočke Bosne.

Do šeste uzastopne pobjede, sedme u posljednjih osam utakmice Rođeni su stigli bez većih problema. Već nakon prvih pola sata Velež je vodio 2:0. U osmoj minuti strijelac je bio Cvijanović, a prednost domaćih udvostručio je Brazilac Brandao u 22. Sve do 67.minute mreže su mirovale, a onda tračak nade gostima donosi Šero lijepim lob udarcem. Primljeni gol je pokrenuo domaće igrače koji će u posljednjih 15 minuta postići još tri. Prvo je Ovčina povisio na 3:1, dok se za 4:1 pobrinuo danas raspoloženi Brandao svojim drugim, ukupno devetim ovosezonskim golom.

I naravno, ni ova pobjeda Veleža nije mogla proći bez gola Nusmira Fajića, uvjerljivo najboljeg strijelca lige. Fajić je svladao Abadžiju u 88.minuti za svoj 18 ovosezonski gol i slavlje Veleža 5:1. Velež na prvom mjestu ima 36 bodova uz fenomenalnu gol razliku 42:9.

I sarajevski Olimpik igra dosta dobro u završnici jesenjeg dijela sezone. U Kaknju su ostvarili četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica. Domaće je jaku dugo u životu držao raspoloženi golman Bekan koji je imao nekoliko sjajnih intervencija, te je uspio obraniti jedanaesterac Kariću u 58.minuti. Ipak, Karić se za promašaj iskupio četiri minute kasnije golom vrijednim tri boda. U samoj završnici utakmice domaći su tražili jedanaesterac nakon duela Hrelje i Stojanovića, a susret je prekinut četiri minute nakon što su domaći navijači počeli gađati pomoćnog suca.

U Živinicama je golijada zaključena podjelom bodova. Slaven je vodio tri puta, Zvijezda se uspjela tri puta vratiti iako je već u 15.minuti ostala s čovjekom manje nakon isključenja Šarkanovića. Šarić je u 71.minuti postigao za 3:3.

Do minimalnih pobjeda u završnici su stigli Jedinstvo i Vitez. Novi Travnik je imao bod u rukama sve do 91.minuti, kada je dosuđen jedanaesterac za Jedinstvo koji u gol pretvara Nuspahić. Važna tri boda u borbi za opstanak Vitežanima je osigurao Petrović šest minuta prije kraja susreta protiv Igmana.

Pobjednika nije bilo niti u Orašju, gdje su domaći dohvatili bod nakon što je Goražde u dva navrata vodilo, dok je jedina utakmica bez golova bila ona između Čapljine i Bratstva. Posljednju utakmicu ovog kola igraju Tošk i Metalleghe u nedjelju.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close